Cum se administreaza remediile homeopate?
In urma consultatiei medicale homeopate, ati primit o schema terapeutica numerotata. Numarul 1 este ziua intai cand incepeti tratamentul, 2 este ziua a doua si asa mai departe. In zilele in care trebuie sa luati un remediu, este scris numele lui cu litere mari. Zilele, care au in dreptul lor o liniuta, sunt zile de pauza in care nu luati nici un remediu homeopat.
In zilele in care aveti de administrat un remediu, trebuie sa puneti o doza de 5 granule mari (cat bobul de piper) sau 10 granule mici din tubul cu remediul prescris direct in capacelul tubului sau intr-o lingurita de plastic (nu folositi metal), fara a le atinge cu mana. Granulele se pun pe limba sau sub limba si se sug. Puteti face asta la orice ore doriti dar sa fie intre mese. O jumatate de ora inainte si dupa ce le administrati, nu beti si nu mancati nimic.
In zilele cand luati remedii, puteti fuma la o distanta de o ora inainte si dupa ce le-ati luat. De asemenea puteti consuma cafea cu doua ore inainte sau dupa administrarea remediului. Granulele pot fi luate si pe stomacul gol, si dupa mese sau intre mese. De exemplu, nu conteaza daca intr-o zi luati remedii la ora 7:00 si la ora 19:00, in alta zi la 11:00 si la 21:00 sau la ora 15:00 si la 20:00. Este important doar sa le administrati de 2 ori pe zi la o distanta de 4-5 ore intre ele.
Evitati menta sub orice forma, inclusiv pasta de dinti cu menta, doar in zilele cand luati remedii pentru ca aceasta reduce efectul remediului si uneori il anuleaza.
Daca ati uitat sa luati tratamentul intr-o zi, puteti sa-l luati in ziua urmatoare fara nicio problema, insa intreaga schema se va decala cu o zi.
Daca ati interupt tratamentul mai multe zile, cand reveniti, reluati de unde ati ramas si mergeti mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
Tratamentul homeopat poate fi administrat in acelasi timp cu orice tratament alopat recomandat de medicul dvs. sau alti medici specialisti. Cele doua tratamente – alopat si homeopat – nu interfereaza intre ele.
Remediile homeopate nu au efecte secundare. Luati tratamentul homeopat doar atat timp cat v-a fost recomandat. Nu il repetati din proprie initiativa!
Tratamentul homeopat lucreaza bland la cauzele profunde ale problemelor de sanatate.
In timpul tratamentului observati cu atentie toate schimbarile care apar in starea dvs: ameliorarile simptomelor, disparitia, evolutia si transformarea unora dintre ele.